O meni

Dobrodošli!

Moje ime je Milena Kostić. U internet svetu me znate kao Mamu iz magareće klupe.

Posle uspešnog dojenja prvog deteta, sa drugim je krenulo čupavo. U tom periodu sam saznala za Savetovalište za dojenje koje funkcioniše u okviru Udruženja RODITELJ, čije savetnice su joj bile od neizmerne pomoći.

Stoga, nošena entuzijazmom, prijavljujem se kod njih na obuku da i sama, svojim iskustvom i znanjem, pomognem nekim drugim mamama kojima treba prava informacija o dojenju, ili jednostavno malo podrške. Obuku završavam 2013. godine, te dobijam zvanje tzv. vršnjačke savetnice za dojenje (“peer-to-peer support”).

U nastavku volontiram u Savetovalištu, držim radionice u Novom Sadu, savetujem putem imejla i dežurnih telefona, te pišem tekstove za sajt.

Oktobra 2016. završila sam obuku kod IBCLC savetnice za dojenje Marije Tarabe i stekla jedan od uslova za polaganje ispita za IBCLC.

Aprila 2017. prisustvovala sam konferenciji dr Džeka Njumena u Kluž-Napoki (Rumunija), kanadskog pedijatra, IBCLC i osnivača prve klinike za dojenje.

Učestvovala kao predavač o dojenju na više edukacija, školica trudnica, festivala i konferencija.

Zahvaljujući blogu “Mama iz magareće klupe”, čiji sam autor, učestvujem u kampanji UNICEF-a o važnosti prvih 1000 dana u životu deteta, sa posebnim akcentom na značaj dojenja.

Od 2018., putem Instagram profila @mamaizmagareceklupe i YouTube kanala, delim sa vama videe na temu dojenja, pravilnog korišćenja dečjih autosedišta i nošenja beba i dece (“babywearing”).

Januara 2020. sam završila osnovni kurs za savetnicu za nošenje beba i dece, pri školi Die Trageschule i nastavljam da se edukujem. Januara 2021. završavam i napredni nivo pri istoj školi.

U oktobru 2020. završila sam obuku za porođajnu dulu pri DONA Internacional.

Mama sam petoro dece.