O meni

Dobrodošli!

Moje ime je Milena Kostić. U internet svetu me znate kao Mamu iz magareće klupe.

Posle uspešnog dojenja prvog deteta, sa drugim je krenulo čupavo. U tom periodu sam saznala za Savetovalište za dojenje koje funkcioniše u okviru Udruženja RODITELJ, čije savetnice su joj bile od neizmerne pomoći.

Stoga, nošena entuzijazmom, prijavljujem se kod njih na obuku da i sama, svojim iskustvom i znanjem, pomognem nekim drugim mamama kojima treba prava informacija o dojenju, ili jednostavno malo podrške. Obuku završavam 2013. godine, te dobijam zvanje tzv. vršnjačke savetnice za dojenje (“peer-to-peer support”).

U nastavku volontiram u Savetovalištu, držim radionice u Novom Sadu, savetujem putem imejla i dežurnih telefona, te pišem tekstove za sajt.

Oktobra 2016. završila sam obuku kod IBCLC savetnice za dojenje Marije Tarabe i stekla jedan od uslova za polaganje ispita za IBCLC.

Aprila 2017. prisustvovala sam konferenciji dr Džeka Njumena u Kluž-Napoki (Rumunija), kanadskog pedijatra, IBCLC i osnivača prve klinike za dojenje.

Učestvovala kao predavač o dojenju na više edukacija, školica trudnica, festivala i konferencija.

Zahvaljujući blogu “Mama iz magareće klupe”, čiji sam autor, učestvujem u kampanji UNICEF-a o važnosti prvih 1000 dana u životu deteta, sa posebnim akcentom na značaj dojenja.

Od 2018., putem Instagram profila @mamaizmagareceklupe i YouTube kanala, delim sa vama videe na temu dojenja, pravilnog korišćenja dečjih autosedišta i nošenja beba i dece (“babywearing”).

Januara 2020. sam završila osnovni kurs za savetnicu za nošenje beba i dece, pri školi Die Trageschule i nastavljam da se edukujem. Januara 2021. završavam i napredni nivo pri istoj školi.

Februara 2021. pri Slingababy UK završavam edukaciju za zvanje zagovornika hranjenja beba u nosiljkama.

U oktobru 2020. završila sam obuku za porođajnu dulu pri DONA Internacional.

U avgustu 2021. završavam akreditovali kurs za zvanje personalnog porođajnog asistenta.

U oktobru iste godine završavam edukaciju za instruktora za masažu beba pri IAIM.

Tokom novembra 2021. sam zaokružila edukaciju od 25 sati za instruktora za jogu za trudnice.

Mama sam petoro dece.